Loading...

Blog

International Consultant on Survival and Resilience
2018-11-06 18:21:50
Bezoek Chernobyl Nuclear Power Plant (ChNPP4) en Pripyat, Oekraïne, juni 2018

Van het ene uiterste naar het andere. Van de ongerepte moerasgebieden en Baltische kust naar het wilde Kiev in de Oekraïne.
Een wereld van verschil.
Na een verblijf van bijna vier weken in Estland vloog ik tegen middernacht in een paar uur van Tallinn naar Kiev.

Aangekomen op Igor Sikorsky Kyiv International Airport werd ik vrijdag 15 juni in alle vroegte afgehaald door mijn vriend Igor Molodan, majoor en survival-instructeur in het Oekraïense leger.
Ongeveer twintig kilometer buiten deze miljoenenstad bewoont hij een landelijk gelegen huis met een grote, gemeenschappelijke moestuin.

 

 

 

Lees verder
2018-01-31 09:26:34
Workshops Tactical Breathing, Body- and Situational Awareness, onderdeel van de OvD-bijscholing Situationele Commandovoering IFV/Brandweeracademie, Trainingscentrum Weeze, Duitsland

Ruim anderhalf jaar reis ik inmiddels regelmatig naar het trainingscentrum Weeze in Duitsland om daar de workshops Tactical Breathing, Body- en Situational Awareness te geven aan Officieren van Dienst van de brandweer. Deze trainingen zijn onderdeel van de bijscholing Situationele Commandovoering en Brandbestrijding, die georganiseerd worden door het  Nederlandse Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)/Brandweeracademie.

Lees verder
2018-01-29 09:26:34
Ekströmi Marss, Kolga, Estland

Donderdagochtend 25 januari vertrok ik op m'n gemak vanuit Schiphol naar Tallinn, Estland. Deze keer om op zaterdag  27 januari  in de bossen rond Kolga deel te nemen aan de Ekströmi Marss, die door mijn goede vriend Erki Vaikre en zijn team Estlander voor het tweede achtereenvolgende jaar werd georganiseerd.

Lees verder
2018-01-02 09:26:34
Tel Aviv, Masada, Jerusalem, Israël

Tamelijk fit kwam ik aan op ben Gurion Airport nabij Tel Aviv, nadat ik vanuit Muscat, Oman, eerst een overstap had gemaakt op het vliegveld van Istanbul. Arabische landen onderhouden namelijk geen betrekkingen met Israël. Met de trein reed ik naar het centraal station van Tel Aviv en vandaar ging ik te voet naar m'n hotel aan de Ha Yarkon, die parallel loopt aan het strand.

Lees verder
2017-12-27 09:26:34
Rondreis Noord-Oman en UAE

Bijna een week geleden op donderdagmiddag 21 december verliet ik Palm Gardens in Sohar, nadat ik al eerder hartelijk afscheid had genomen van Tammo, z'n dochter en hun buren. Mijn doel was om via de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) eerst naar Noord-Oman te rijden, daarop had ik mijn reisplan afgestemd. Maar het liep anders.

Lees verder
2017-12-21 09:26:34
Verblijf Palm Gardens, Sohar, Oman

Zaterdagmiddag 16 december vertrok onze Desert medicine groep met een busje van het Outward Bound Center in de Sharqiya Sands naar Muscat. Onderweg maakten we een tussenstop voor een uitgebreide maaltijd en was het me nog niet geheel duidelijk wat ik zou gaan doen, of ik nog een dag zou doorbrengen in Muscat met een van de Belgische artsen of dat ik gelijk door zou reizen naar de havenstad Sohar.

Lees verder
2017-12-16 09:26:34
Zesdaagse Desert Medicine Course, World Extreme Medicine (UK) en Outward Bound Oman, Sharqiya Sands, Oman

Zondagochtend 10 december nam ik van mijn hotel een taxi naar het vliegveld van Muscat, waar een groep van tien (spoed-) artsen en paramedics uit Zuid-Afrika, UK, USA, Brazilië, Zweden, België en mezelf als elfde deelnemer, zich verzamelden. We werden ontvangen door Mohammed al-Zadjali van Outward Bound Oman en een chauffeur. Eenmaal compleet vertrokken we met een busje naar de Sharqiya Sands, ongeveer tweeënhalf uur rijden zuid-oostelijk van Muscat.

Lees verder
2017-12-10 09:26:34
Aankomst Muscat, Oman

Terwijl een storm raasde over de Lage Landen vertrok ik afgelopen vrijdagmiddag 8 december om 1500 van Amsterdam-Schiphol met een Turkish Airlines toestel/ vluchtnummer TK1952 naar Istanbul, Turkije. Met een korte tussenstop vloog ik door naar Muscat, Oman, waar ik 's nachts om 0130 na een voorspoedige reis aankwam.

Lees verder
2017-12-02 09:26:34
Bezoek Natuur Historisch Museum, Londen, UK

Nadat ik afgelopen donderdagmiddag de UK Security Expo in de Olympia Hall verliet, liep ik via Kensington Highstreet naar Queensgate en bezocht ik het Natuur Historisch Museum aan de Cromwell Road. Een mooie route.

Lees verder
2017-12-01 09:26:34
UK Security Expo, Olympia, London

Afgelopen dinsdagmiddag vertrok ik met twee uur vertraging van Rotterdam-Zestienhoven naar London City Airport om de daaropvolgende twee dagen de UK Security Expo nabij Hammersmith in Londen te bezoeken. Allereerst nam ik de metro naar Earl Court waar ik in de buurt via Airbnb een mooi apartement had geboekt. Vorig jaar bezocht ik er de Counter Terror Expo (CTX) en meestal verblijf ik in deze wijk wanneer ik Londen bezoek, inmiddels ken ik daar de weg en voel ik me er thuis.

Lees verder
2017-10-04 09:26:34
Trainingen eerste hulp/ brandbestrijding en redden van hoogte voor technici wind-industrie, Alblasserdam en Groningen

De afgelopen periode heb ik via het bedrijf Safe Site Valbeveiliging in Alblasserdam weer een aantal veiligheidstrainingen (onderdeel herhaling bhv) gegeven voor technici van Nordex, die werkzaam zijn in de wind-industrie.  Vanzelfsprekend werden de oefeningen fel realistisch en praktisch ingezet.

Lees verder
2017-10-02 09:26:34
Themadagen Mentaal (H)OvD Brandweer Hollands-Midden, kazerne Waddinxveen

Op woensdagochtend 20 september en maandagochtend 02 oktober gaf ik op uitnodiging van de afdeling Vakbekwaamheid van de brandweer Hollands-Midden een workshop Mentale weerbaarheid voor twee groepen (Hoofd-) Oficieren van Dienst op de brandweerkazerne in Waddinxveen.

Lees verder
2017-09-30 09:26:34
Training Situationele Commandovoering en Brandbestrijding 2.0, Brandweeracademie/ IFV, Oefencentrum Weeze, Duitsland

Van maandag 25 t/m vrijdag 29 september 2017 heb ik deelgenomen aan de Training Situationele Commandovoering voor Officieren van Dienst (OvD) uit verschillende veiligheidsregio's op het Oefencentrum Weeze, Duitsland, georganiseerd door de Brandweeracademie/ Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

Lees verder
2017-09-04 09:26:34
Workshops Wilderness First Aid, Minor Global Health Erasmus MC, Rotterdam, NL

In opdracht van Prof. Jan Nouwen, MD, PhD, Internist-Infectious Diseases Specialist en Coordinator Global Health Education, gaf ik vandaag van 1100 tot 1700 samen met Kamil van der Velde en Renée Rasker, beiden arts, Ad Roskam, Lotus-instructeur en Isabelle Staudacher, vierde jaars studente geneeskunde, vier workshops Wilderness First Aid aan 86 derde jaars studenten geneeskunde. Deze training is onderdeel van de Minor Global Health en vond deze keer plaats in het stadspark ter hoogte van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Vorig jaar organiseerde ik deze workshops in het Kralingse Bos.

Lees verder
2017-08-04 09:26:34
Lezing Survival Medicine, Zomercongres CIOMR, Hotel International, Praag, Tsjechië

Op woensdagochtend 27 juli vertrok ik uit het prachtige Spa Hotel Palec Stanisow/Schloss Stonsdorf en begon ik vrijwel onmiddelijk aan de steile klim naar de grens met Tsjechië, ongeveer ter hoogte van Sněžka/Schneekoppe (+1603 meter). In februari 2015 was ik voor het eerst in dit gebied toen ik de instructeursopleiding bij Wim Hof volgde. Het werd een intensieve tocht, uren achtereen duwde ik met grote inspanning mijn zwaarbeladen fiets omhoog over stenige en smalle paden. Eenmaal boven sloeg het weer om en begon het te regenen. De kronkelige afdaling door het bosrijke gebied bleek een verademing, op sommige trajecten haalde ik ruim 55 km per uur, eindelijk had ik vaart.

Lees verder